lørdag 25. mai 2013

20 Maj med Patrik Sandström & Co.

Vi startar dagen med ett riktigt bra torsk o sei fiske på lätt jiggutrustning. Killarna drar det ena pesonliga rekordet efter det andra. Det blir både sei o torsk över 10kg. Kristoffer får størsta seien på 12kg. Men Karl-Viktor, Villiam & Magnus kommer hack ihäl med fina fiskar runt 10kg. Papporna Kent & Patrik fick väl några fiskar dom också ....;-)
Yngste man Magnus (8 år) gjorde det klart før meg innan vi hadde lämnat kaien att han skulle fiska hälleflundra i løpet av dagen. Jag førsøkte lite vänligt førklara att det var nog inte så lätt att fånga. Men vi kan ju alltid prova en liten stund. Det blev en del frågor om flundrafiske o utrustning i løpet av dagen o min favorit är Savagear cutbait herring 270g i Tequila sunrise färg.
Torsk o seifisket blev sämre på eftermidagen så jag tänkte att grabben måste ju få prova iallafall så vi provar en plats. Magnus førklarar att han måååste låna min "special jigg" far är inte lika enig men sonen vinner :-). Vi börjar fiska men inget speciellt händer. Det blir fort tråkigt så Magnus tar en liten mat paus. Efter en stund så säger jag att nu måste han prova igen før vi har inte mycket tid kvar.
Magnus hinner nästan inte få jiggen i botten innan det smäller på en stor fisk o jag ser fort att det är en flundra. Pappa Patrik ska skynda sig att få upp sina grejor før att hjälpa sonen när det nappar en flundra till. Efter en hård fight på 12lb utrustning lyckas jag gaffa en 9kg flundra och lyckan är total.
Patriks fisk är nästan identisk o väger in på 9kg den också. Vi gør en kort drift till o hinner inte fiska många minuter innan Kristoffer krokar en riktigt stor fisk o det visar sig ganska snart att det måste var en flundra till. Efter en hård kamp så får vi ombord årets hitills tyngsta flundra på 29,5kg.
Alla tre fiskar blev fångade i løpet av ca 30 min.

Tack Magnus för att du tjatade lite ekstra på mig så vi verkligen provade.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar